Lente Deals | Tot 50% korting op lampen | Bekijk alle aanbiedingen

Wat zijn smart lampen en hoe werken ze?

Wat zijn slimme lampen en hoe werken ze?

Slimme lampen zijn de nieuwste trend op het gebied van verlichting. Maar wat zijn slimme lampen eigenlijk en hoe werken ze? In deze blogpost leggen we alles uit over slimme lampen, zodat je kunt beslissen of deze innovatieve technologie iets voor jou is.

Wat zijn slimme lampen?

Slimme lampen zijn verlichtingsarmaturen die op afstand kunnen worden bediend via een app op je smartphone of tablet. Je kunt ze draadloos koppelen aan je wifi-netwerk, zodat je ze kunt bedienen via je smartphone of via spraakopdrachten met slimme assistenten zoals Amazon Alexa of Google Assistant.

Hoe werken slimme lampen?

Slimme lampen werken via wifi-technologie en hebben een ingebouwde chip die verbinding maakt met je wifi-netwerk. Je kunt de lampen koppelen aan een app op je smartphone of tablet, waardoor je de verlichting kunt bedienen, de helderheid kunt aanpassen en zelfs de kleur van de lampen kunt wijzigen.

Daarnaast kun je slimme lampen ook koppelen aan slimme assistenten zoals Amazon Alexa of Google Assistant, zodat je de verlichting kunt bedienen met spraakopdrachten. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: “Alexa, zet de lampen in de woonkamer aan” of “Hey Google, dim de lichten in de slaapkamer”. Het is ook mogelijk om tijdschema’s in te stellen, zodat de lampen automatisch aan- en uitgaan op bepaalde tijdstippen.

Wat zijn de voordelen van slimme lampen?

Het gebruik van slimme lampen heeft verschillende voordelen, zoals:

 • Gemak: Je kunt de lampen bedienen vanuit je luie stoel zonder dat je hoeft op te staan.
 • Energiereductie: Slimme lampen kunnen energiezuiniger zijn dan traditionele gloeilampen. Je kunt de helderheid van de lampen eenvoudig aanpassen, zodat je nooit meer verlichting gebruikt dan nodig is.
 • Sfeercreatie: Met slimme lampen kun je de sfeer in je huis eenvoudig veranderen door de kleur van de lampen aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor warme kleuren voor een gezellige sfeer of juist voor koelere kleuren om een moderne uitstraling te creëren.
 • Beveiliging: Slimme lampen kunnen helpen bij het beveiligen van je huis door de indruk te wekken dat er altijd iemand thuis is. Je kunt bijvoorbeeld een tijdschema instellen waarmee de lampen automatisch aan- en uitgaan als je niet thuis bent.

Hoe kies je de juiste slimme lampen?

Als je van plan bent om slimme lampen aan te schaffen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten bij het maken van je keuze:

 • Compatibiliteit: Zorg ervoor dat de slimme lampen compatibel zijn met jouw slimme assistent of apparaat, zoals Amazon Alexa of Google Assistant.
 • Type lamp: Bepaal welk type lamp je nodig hebt, zoals een standaardlamp, spot, strip of lamp met kleurveranderingsopties.
 • Helderheid: Controleer de helderheid van de lampen om te zien of deze past bij jouw behoeften.
 • Kleur: Als je wilt dat de lampen de kleur van de verlichting kunnen veranderen, kies dan voor slimme lampen met kleurveranderingsopties.
 • Merk: Kies voor een gerenommeerd merk om er zeker van te zijn dat de slimme lampen van hoge kwaliteit zijn en goed werken.

Hoe installeer je slimme lampen?

De installatie van slimme lampen is meestal vrij eenvoudig en vereist geen technische kennis. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 • Schroef de oude lamp uit het armatuur en vervang deze door de slimme lamp.
 • Download de app van de fabrikant en volg de instructies om de slimme lampen met de app te koppelen.
 • Geef de lampen een naam, zodat je ze gemakkelijk kunt herkennen.
 • Test de lampen om er zeker van te zijn dat ze goed werken en verbinding maken met je wifi-netwerk.

Slimme lampen zijn een innovatieve manier om je huis te verlichten. Met de mogelijkheid om de verlichting te bedienen via je smartphone of slimme assistenten, is het gemakkelijker dan ooit om de verlichting aan te passen aan je stemming of behoeften. Daarnaast zijn er nog vele andere voordelen aan het gebruik van slimme lampen, zoals energiereductie, sfeercreatie en beveiliging. Dus waar wacht je nog op? Ontdek de voordelen van slimme lampen en maak je huis slimmer en sfeervoller met deze innovatieve technologie.

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *