Lente Deals | Tot 50% korting op lampen | Bekijk alle aanbiedingen

soorten wandlampen

Wandlampen in verschillende soorten en maten

Wandlampen zijn er in vele soorten en maten, voor een moderne, klassieke of trendy inrichting voor elk interieur is een bijpassende wandlamp. Voor indirect licht waarmee je een ruimte goed verlicht of juist voor direct licht zodat je goed kan werken of lezen. Als je gaat verbouwen of een huis gaat bouwen is het verstandig om na te denken waar de wandlampen moeten komen zodat ze een lichtpunt kunnen maken zodat je geen last hebt van snoeren die weggewerkt moeten worden.

Moderne wandlamp om bij te lezen

Dit is een ideale wandlamp om bij te werken, door het scharnier en het verstelbare kapje kan je het licht precies krijgen waar je wilt. De ledverlichting geeft voldoende licht en door de dimmer kunt u het licht ook wat minder fel laten schijnen. Makkelijk voor bij een stoel of bureau, staat niet in de weg en is mooi vormgegeven. Zelfs voor bij een verstelbaar bed zijn ze ideaal.

Ledverlichting

De ledverlichting heeft veel veranderd in de verlichtingswereld, het kleine formaat maakt dat de vormgeving veel fijner is geworden. Bovendien zijn ze in het gebruik zuinig wat ook weer goed is voor het milieu . Misschien wel wat duurder in aanschaf maar de meeste zijn in 18 maanden alweer terug verdiend, de levensduur is gemiddeld wel 25X langer dan een gewone gloeilamp. Neem ook een kijkje in het artikel over LED hanglampen.

Moderne wandlamp voor algemene verlichting

Deze wandlamp geeft een speels lichteffect op de wand en geeft mooi algemeen licht in de ruimte. Gemaakt in het mat staal met halogeenverlichting. Leuk voor in een gang, woonkamer of keuken, niet alleen voor mooi licht maar ook gelijk een mooi lichtschouwspel op de wand. Heeft u een lange wand bijvoorbeeld in de keuken dan is het super leuk meerdere dezelfde wandlampen te gebruiken dit geeft een erg mooi effect  Deze wandlamp is ook als 1-lichts wandlamp te koop.

Klassieke wandverlichting

Veel klassieke wandverlichting wordt uitgevoerd in bronskleur met een mooie zachte kleur glas of stoffen kap. De bronskleur past zich prima aan bij een klassiek of midden klassiek interieur. De vormgeving van de klassieke wandlampen zijn in de loop van de tijd wel wat strakker geworden maar dit geldt natuurlijk ook voor veel huizen met een klassieke inrichting.

Toch zijn er ook klassieke wandlampen die wat meer in het oog springen en het interieur een opkikker geven. Er is wel wat lef voor nodig maar geeft vaak een verbazingwekkend  leuk effect. Hieronder een voorbeeld.

Trendy hanglampen

Wandlampen met een industriële uitstraling zijn eigenlijk nooit weggeweest maar zijn op het moment weer super hip. Ook bij de nieuwe meer Scandinavische interieurs passen ze perfect. Ze zijn vaak eenvoudig vormgegeven maar dat is wel waarom ze niet snel gaan vervelen.

Badkamerlampen

Let bij de aanschaf van badkamerverlichting op het ip44 keurmerk, dit keurmerk geeft aan dat de lamp goed tegen vocht kan. Op onze site vind je ook een afdeling met badkamerverlichting en hier vind je ook enkele wandlampen met ietwat onderscheidende modellen.

Kinderlampen

Dit is wel mijn meest favoriete kinderlamp, is het geen schatje? Een wandlamp in de kinderkamer wordt vaak erg veel gebruikt om bij in slaap te vallen of in de nacht voor een oriëntatiepuntje. Het is dus niet alleen voor de sier maar ook erg praktisch.

Buitenlampen

Buitenlampen heb je in moderne uitvoeringen en ook in de wat traditionele modellen. Sommige buiten zijn uitgerust met een schemerschakelaar of bewegingsmelder wat erg goed werkt voor plekken waar alleen het licht aan moet als er iemand loopt. Bovendien schrikt het ongewenste bezoekers af.

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *