Lente Deals | Tot 50% korting op lampen | Bekijk alle aanbiedingen

kooilampen in huis

Kooilampen in huis

Kooilampen, soms ook wel draadlampen genoemd, doen het zeer goed in ons hedendaags interieur. De meest typische kooilampen zijn de zogenaamde ‘stallampen’. Dit zijn meestal hanglampen die bestaan uit een metalen fitting, met daarover een grote glazen pot waarin zich het lichtelement bevindt. Daar bovenop komt een draadstructuur om het glas te beschermen.

Moderne versies

Deze kooilampen zijn zo populair omdat ze in verschillende stijlen passen. Denk bijvoorbeeld aan de landelijke stijl, de vintage stijl, loftstijl of industriële stijl. Ook in super moderne woningen staan ze goed. Op basis van oude modellen hebben hedendaagse designers en fabrikanten heel wat nieuwe ontwerpen gecreëerd. De draden zijn soms heel fijn zodat de nadruk vooral op het lichtelement valt. Ze zijn in alle kleuren te verkrijgen. De vormen zijn rond, vierkant, veelhoekig of meer ingewikkelde structuren.

Nostalgie en modern tegelijk

Het succes van deze lampen is vooral te danken aan hun look. Ze doen denken aan oude gebouwen en industriële panden. Anderzijds is de vormgeving hedendaags. Kooilampen zijn niet alleen decoratief. Ze zijn ook duurzaam. Het materiaal waaruit ze gemaakt zijn, is stevig en daardoor gaan de lampen heel lang mee. Deze combinatie van modern en ouderwets, plus daarbij duurzaamheid, is het geheim van het succes van deze lampen.

In combinatie met…

Kooilampen zijn heel makkelijk te combineren met andere lichtbronnen. Kooilampen bestaan ook in muurlampen, zodat je beide op elkaar kunt afstemmen. Je zou het niet verwachten, maar er bestaan ook tafellampen en staande lampen in de vorm van kooilampen. Dit zijn weliswaar nieuwe ontwerpen, maar dat bevestigt alweer dat kooilampen heel geliefd zijn.

Kooilampen combineer je makkelijk met accessoires in metaal. Dit is heel handig in de loft- of industriële stijl. Deze lampen gaan ook perfect bij beton of ruwe baksteen, wat eveneens in lofts en industriële panden voorkomt. Kooilampen gaan goed bij hout en doen het daarom goed in een landelijke wooninrichting. Ze komen goed tot hun recht op strakke witte muren. Daardoor vind je ze vaak in moderne woningen.

Discreet of eyecatcher?

Ook al lijken ze op elkaar, er zijn heel wat variaties in kooilampen. Sommige zijn heel opvallend, andere zijn heel discreet. Je kunt dus zelf bepalen of je je kooilamp als eyecatcher in een kamer aanbrengt. Of stel je ze liever discreet op? Ook dat kan! Met een kooilamp kun je bijna nooit verkeerd doen, waar je ze ook hangt!

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *