Sale Op Topcollectie | Tot 50% korting op lampen | Bekijk alle aanbiedingen

Hoe kies je de perfecte vloerlamp voor in de woonkamer?

Hoe kies je de perfecte vloerlamp voor in de woonkamer?

Heb je spotjes en plafondlampen geïnstalleerd in de woonkamer, maar valt de lichtopbrengst nog een beetje tegen? Dan is een vloerlamp dé oplossing! Vloerlampen behoren tot de basisverlichting in het interieur, en mogen daarom zeker niet ontbreken in je lichtplan. Naast de praktische kant van een staande lamp zijn ze ook echt een eyecatcher. In deze handleiding bekijken we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voor de aanschaf van een nieuwe vloerlamp.

Voordelen van een vloerlamp

 1. Ze nemen weinig ruimte in beslag
  In tegenstelling tot wat veel mensen denken heb je voor een vloerlamp helemaal niet veel ruimte nodig. Zet de lamp bijvoorbeeld in een lege hoek en je hebt naast genoeg lichtopbrengst ook nog een mooi stuk woondecoratie.
 2. Vloerlamp zat? Verplaats de lamp!
  Wil je graag je vloerlamp eens op een andere plek hebben staan? Dan verplaats je de lamp toch gewoon. Vloerlampen zijn gemakkelijk te verplaatsen waardoor je altijd voldoende licht hebt waar jij dat wilt.
 3. Verkrijgbaar in vele soorten en maten
  Tegenwoordig zijn staande lampen verkrijgbaar in allerlei soorten, maten, materialen, en kleuren. Kies bijvoorbeeld uit een van de prachtige industriële lampen, of juist iets landelijks. Dankzij het grote aanbod zit er voor elke stijl interieur een geschikte lamp tussen.

Weet jij al wat je kiest?

Door het grote aanbod vloerlampen kan het soms moeilijk om de bomen door het bos te zien. Daarom helpen we je graag op weg met een aantal tips waarmee jij toch de vloerlamp kunt vinden die helemaal aansluit op jouw wensen.

 1. Welke functie heeft de lamp?
  Voordat je overgaat tot aankoop van een vloerlamp is het verstandig om te bedenken waarvoor je de lamp wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een stukje sfeerverlichting in de woonkamer brengen of wil je juist een leeshoek verlichten? Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat, en daarom moet het ontwerp van de lamp je ook nog aanspreken. Bedenk je dus van tevoren goed hoe je de staande lamp gaat inzetten.
 2. Huidige woonstijl
  Heb je al een vloerlamp op het oog? Bekijk dan goed of deze bij de rest van het interieur past. Zo voorkom je dat je interieur een chaotisch geheel wordt van bij elkaar geraapte meubels en lampen.
 3. Materiaal, kleur, en vormgeving
  Vanwege de ruime keuze uit materialen, kleuren, en designs, kun je tegenwoordig eindeloos combineren om tot een perfect interieur te komen. Zo past een lamp met zwart metalen en robuuste houten elementen goed bij een industrieel interieur. Warme eikenhouten tinten zijn weer erg geschikt voor landelijke interieurs. Wat je kiest hangt helemaal af van je smaak en wat voor interieurstijl je voor ogen hebt.
 4. Past je vloerlamp bij de rest van de verlichting?
  Heb je al andere verlichting in de woonkamer hangen? Let dan goed op of je nieuwe vloerlamp past bij de rest van de verlichting. Door kleuren, materialen, en vormen goed te combineren creëer je één geheel in de woonkamer, en geniet je van een heerlijk ingericht interieur.

Tot slot

We hopen dat we je een stuk op weg hebben geholpen in de zoektocht naar een vloerlamp voor in de woonkamer. Wil je graag nog wat meer informatie of wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk dan eens onze collectie staande lampen of neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *